Portalul Tau
Referate On Line Cele mai apreciate retete culinare doar pentru tine! Orice programel de care ai nevoie! Doar pentru a nu cauta prea mult!
Referate On Line
 
Kut.Ro-Primul Motor de Cautare in Domeniile .ro

Kuta pe site Kuta pe Web   

 

 Categorii
 
   
Slideshow Slideshow
 
OZN de 1.500 de metri
Nu crede ca a fost un obiect zburator neidentificat (OZN), dar nici nu neaga. Nu exclude nici varianta ca a vazut pe cer un dispozitiv militar, probabil de ultima generatie.ANCA ALDEA
Nu neaga si nu exclude, de fapt, nici o varianta. Unii cu care a intrat in contact au emis imediat ipoteza ca, luand in calcul anumite aspecte, obiectul cu care s-a intalnit fizicianul Ion Lazeanu a fost un OZN.

A lucrat ca meteorolog principal la laboratorul Radar, de fizica a atmosferei, in cadrul Institutului National de Meteorologie si Hidrologie din Bucuresti. Din 1967 pana in 1991 Ion Lazeanu a observat, cu ajutorul radarelor, fenomene meteorologice. Si nu numai. A lucrat numai in ture de noapte, dupa cum singur marturiseste. Un noroc, ar spune unii la gandul ca noaptea se pot vedea mai multe pe bolta cereasca. Un ghinion, ar spune altii, sceptici sau fara imaginatie.

SUS-JOS. “In 1986, intr-o noapte de vara, pe la ora 2:00, lucrand cu un radar Plessey, am obsevat un fenomen deosebit. Ridicand si coborand antena (de radar – n.r.) in mersul ei pe sistem automat, am observat o liniuta pe ecran, cam de un centimetru lungime, care a aparut si a disparut de cateva ori“, povesteste domnul Lazeanu. “Obiectul“, cum l-a numit fizicianul, a fost detectat la o distanta de circa 300 de kilometri de Pamant si la aproximativ 280 de kilometri de Bucuresti in directia sud-vest, in zona spatiului aerian al capitalei bulgare, Sofia. “Stationa. De curiozitate, am oprit aparatul, cu fluxul de electroni pe acel obiect. Dupa cateva minute obiectul a disparut in josul ecranului radar. Si apoi in jos. Iar in sus. Apoi a disparut de tot. L-am vazut 3-4 nopti la rand.“ A reaparut dupa alte cateva zile si a executat aceleasi manevre. Fizicianul i-a spus electricianului care il asista ca ar fi putut fi o tehnologie militara trimisa, in spatiu, la testare, sau un fenomen meteo, o inversiune de temperatura. “Aceasta ultima varianta este mai putin probabila“, a tinut sa precizeze dl Lazeanu. “Mi-a trecut prin minte ca ar putea fi un OZN, dar nu am afirmat niciodata acest lucru.“

O BUFNITURA SCURTA. Obiectul, care “nu parea asemanator cu nimic cunoscut“, a mai aparut si in primavara lui 1988, in doua randuri. Ultima data, in martie, el a facut o manevra pe orizontala, din dreptul capitalei Sofia si nu in sens vertical – sus-jos, asa cum il obisnuise pe fizicianul de la INMH. “Ajunsese in dreptul orasului bulgaresc Varna, la circa 250 kilometri sud-est de Bucuresti si cam 300 de kilometri departare de Sofia. L-am gasit dupa o cautare de cateva secunde, deci distanta aceasta a fost strabatuta intr-un timp foarte scurt“. Cand “obiectul“ a simtit ca este urmarit, i-a oprit instalatia radar, cu o bufnitura surda. “Am pus aparatul in functiune abia dupa o ora, pentru ca mi-era frica. Si atunci a pornit fara nici o problema.“ Dar “obiectul“ disparuse. Definitiv. De atunci, nu l-a mai vazut si, dupa cum a afirmat, nu l-a mai interesat acest mister sau ce-o fi fost el. Singurul om cu care a vorbit inainte de ’89 a fost electronistul care il asista si care, potrivit fizicianului, nu avea vreo explicatie plauzibila pentru cele intamplate. “Pe vremea aceea nu aveai voie sa vorbesti despre asemenea fenomene, mai ales daca era vorba de obiecte zburatoare“, a povestit dl Lazeanu.

ULTIMA APARITIE
“Obiectul“ i s-a aratat fizicianului in multe dintre noptile petrecute la serviciu. Acum, nici nu-si mai aminteste cate sa fi fost. Dar isi aminteste de parca a fost ieri ca la ultima aparitie, in 1988, pe ecranul radarului, a “liniutei lunga de un centimetru“, “obiectul“ a renuntat la obisnuitele manevre sus-jos si a incercat, probabil, sa-l impresioneze pe fizician, cu o miscare pe orizontala.

Lazeanu a recunoscut cat de mirat a fost sa observe ca misteriosul “obiect“ se deplasase, atunci, in ’88, de la Sofia la Varna, adica pe o distanta de circa 280 de kilometri, in doar cateva secunde. In fotografie, punctul A reprezinta capitala bulgariei si B – orasul-port Varna.

DE OPT ORI MAI MARE DECAT UN VAPOR
“Dimensiunile “obiectului” se pot estima prin analogie“, sustine dl Lazeanu. Pe ecranul unui radar similar, plasat in zona Marii Negre, un vapor de 200 de metri lungime, aflat la 35-40 kilometri de tarm, apare tot ca o linie orizontala, de circa un centimetru. Data fiind distanta de la care fizicianul a observat, pe cer, “obiectul“ jucaus, 275-280 kilometri, lungimea acestuia ar fi fost de cel putin 1.500 de metri.

Sursa : Jurnalul National
2004-07-05 12:58:32 Postata de dan
   
Stirile Zilei  2004-07-05 12:58:32
 
  Cayenne duce Porsche pe culmile succesului
  Touareg câştigă premiul britanic pentru securitate
  Chirurgie ORL fara sange
  Studiu - Tinerii copiaza viciile starurilor
  Concediul face minuni
  Gadget - Woofer pe umeri
  Electrocasnice cu meniu “inteligent“
  Sport - Lovitura sezonului
  Sport - Portugalia invadata
  Bagdad, orasul prizonier
  Flamanzi, oras doar pe hartie
  Misterul celui de-al treilea fiu al lui Erbasu
  Juriul a pus coarne Cerbului de Aur
  POLITIC/Stirile zilei – 3 iulie 2004
  “Un spectacol feeric“ la Flamanzi
  Muntele vrajit Coza: taramul misterelor
  “Ne-a furat curentul!“
  Aparitia de la Nanesti
  Lumini stranii pe cerul Clujului
  Plutonierul Mancu si “smecheritii“
  Biblioteca OZN in casa lui Iorga
  Retezatul bantuit de ochiul dracului
  OZN- urile “invizibile din Padurea Hoia-Baciu
  Dosarele X in Romania
  Reusita - Desen artistic la BAC realizat cu picioarele
  Milioane de dolari, din cafea la automat
  Patronii teraselor prefera fustele
  Bagdad - Clica l-a tradat pe dictator
  Alerta inainte de Ziua Independentei
  “Interporto“ – O suveica in stil italian
  Paula Iacob : " O inscenare "
  Mutu, in maldive cu Alexandra
  Un milion de lei - o seara in Satul de vacanta Mamaia
  Drepturile turistilor cu masa asigurata
   
  Ultimele stiri din -
Trimite Email cu aceasta stire
Tipareste Stire
Mai multe stiri din
· Omul care a adus hypermarketul  (2005-11-19 11:52:00)
· Stranepotul lui Caragiale  (2005-11-18 11:15:20)
· Ionut Fulea: 'Imi iubesc aproapele cantandu-i cu drag'  (2005-11-17 18:02:17)
· Artist pentru straini  (2005-11-14 10:28:18)
· Ce-au fost si ce-au ajuns  (2005-11-07 11:53:50)
· 'Romena' din Africa  (2005-11-04 10:19:47)
· Cosmarul italienilor  (2005-10-28 09:39:06)
· Echilibru - Dincolo de cuvant si bariere  (2005-10-28 09:38:10)
· 'Mi-a imbogatit viata!'  (2005-10-27 10:22:23)
· Exilat ca sa taca  (2005-10-24 12:06:35)
Parteneri media :
Jurnalul National Libertatea OnLine Ziarul care spune lucrurilor pe nume Cotidianul Gardianul
   
Wallpaper Stiri Concursuri ServiciiOnLine DownloadSoft
Sms Moka Vremea JocuriOnLine Sistemul fiscal Titrari
Mail Media Programul TV Persoane fizice Wallpaper
#irc Curs Valutar Bancuri Persoane juridice Referate
BAC 2004 Linkuri utile Muzica Noutati Retete Culinare
       PHG recomanda    Adaugari noi
Cum sa adaugi un site - Termeni de utilizare - Politica de securitate - Mail us - Publica pe acest site  FreeFind.com© Copyright reserved by PHG SOFT- 2003-2005