Cum scapati de durerile ulcerului |
Autor: DORINA TATARAN
Ulcerul duodenal nu trebuie neglijat, pentru ca duce la perforarea stomacului. Regimul alimentar si ceaiurile sunt de mare folos daca suferiti de aceasta boala.
Ulcerul duodenal inseamna aparitia unei rani pe suprafata mucoasei duodenului, rana care este profunda, peste 2 mm.
ACIDUL, PRINCIPALUL INAMIC
Unii bolnavi se prezinta la medic abia in faza de ulcer complicat (perforat, sangerand), cand deja trebuie operat, ne-a spus dr. Cristina Balanescu, specialist in terapie naturista si reflexoterapie. Cantitatea mare de acid este cel mai important factor agresiv, de aceea tratamentele noi urmaresc reducerea secretiei de acid gastric la cat mai aproape de zero. Simptomele sunt durerile localizate in partea de sus a abdomenului, pe linia de mijloc. Dupa mese, durerea se calmeaza pentru un interval de o ora si jumatate-doua, apoi reapare.
MANCATI PUTIN SI DES
Regimul alimentar inseamna evitarea alimentelor condimentate, a grasimilor, prajelilor, acriturilor, excesului de cafea, alcoolului. Mesele nu trebuie sa fie abundente, ci in cantitati mici, cu orar regulat. Foarte bun este polenul, luat zi de zi, timp de o luna, cu putin timp inaintea meselor, cate 20 g sau 6-8 tablete. Se mesteca lent, apoi se inghite cu apa indulcita cu miere. Atentie, sa nu fiti alergici la polen. Busuiocul mai este recomandat sub forma de infuzie dintr-o lingurita rasa de planta la o cana de apa. Se beau 3 ceaiuri pe zi, neindulcite.
INFUZIE
Galbenelele sunt un cicatrizant de exceptie. Se prepara ca: infuzie - 2 lingurite flori/cana si se beau 1-2 cani/zi, inaintea meselor; decoct - se fierbe, pana scad la o treime, o lingurita de flori la 1 l de lapte dulce si toata cantitatea se bea fractionat in cursul unei zile.
SALCAM
Salcamul: se beau 2-3 cani/zi din infuzia preparata din 1-1/2 lingurita de pulbere de scoarta, peste care se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 15-20 minute inainte de a se strecura.
Sursa:www.ziarulcn.com |
2005-11-18 11:45:41 |
Postata de 2good |
|
|