Portalul Tau
Referate On Line Cele mai apreciate retete culinare doar pentru tine! Orice programel de care ai nevoie! Doar pentru a nu cauta prea mult!
Referate On Line
 
Kut.Ro-Primul Motor de Cautare in Domeniile .ro

Kuta pe site Kuta pe Web   

 

 Categorii
 
   
Slideshow Slideshow
 
Rebeliunea, in direct
de Sanda Nicola (Realitatea TV) - Paris
Sanda Nicola, de la Realitatea TV, se afla in mijlocul confruntarilor.

Dupa o noapte grea, in care a fost retinuta de Politie pentru ca a patruns in zonele de conflict de la periferie, ziarista de televiziune a trimis o corespondenta speciala si pentru Jurnalul National.

"Sunt sapte ziaristi in hotelul nostru care au luat bataie de la nebunii astia!", imi spune Emanuel de la EBU in seara in care am ajuns. "S-ar putea sa ai mai mult noroc decat altii, pentru ca esti fata si nu prea dau in femei. Doar o americanca a patit-o, dar a fost si vina ei, pentru ca le-a pus microfonul in gura si lumina de camera pe fata direct, fara sa-i intrebe daca sunt de acord." Sunt usor nedumerita. E ora zece si ceva seara si trebuie sa ies sa filmez. N-am de gand sa fac pe grozava, dar trebuie sa vad ce se intampla aici. Unde sa ma duc? Bandele au actionat in fiecare seara in alta parte, in diferite suburbii.

Aflu ca in apropierea hotelului este Prefectura, iar asta ar fi un punct foarte bun de pornire. In primul rand pentru ca acolo sunt echipaje de Politie, deci am fi mai in siguranta decat singuri pe strazi. In al doilea, pentru ca daca e ceva de incendiat, ce tinta ar fi mai nimerita decat institutia guvernamentala? Stiu ca suna cinic, dar trebuie sa ma pun in pielea rebelilor ca sa pot anticipa urmatorul atac.

E foarte liniste si aproape tipenie de om. Ne luam cu vorba. Senzatia de pericol se dilueaza pe masura ce inaintam povestind d-ale noastre.

Primii oameni care ne apar in cale par pasnici. Mi-e limpede de la distanta ca doi dintre ei sunt arabi. Unul isi plimba cainele, iar asta ma face sa mi-l imaginez in chip de tata responsabil, familist convins. Ne apropiem din ce in ce mai mult si trebuie sa ma decid repede daca ii abordam sau nu. Prind cateva franturi din conversatie si inteleg ca discuta despre politica. "Scoate camera!", ii spun colegului meu, dupa care ma duc glont si-i intreb daca au cateva minute sa discute cu noi. Sunt de acord si zambesc cand aud ca suntem din Romania. Aflu ca sunt algerieni, iar stapanul cainelui este informatician. Imi vorbeste cu ingrijorare despre ce se intampla si dezaproba total actele rebelilor. "Sunt oameni care vor sa aiba bani fara sa faca nimic, iar asa ceva nu e posibil in democratie", spune algerianul, care imi confirma ca este capul unei familii cu doi copii. Celalalt arab, ceva mai tanar, e intru totul de acord cu parerile amicului sau. Al treilea insa ia foc. Culmea, el e francez get-beget. Cred ca are cam 45 de ani si ii combate pe cei doi, iar asta da minunat "pe sticla". Numai ca domnul din fata mea, inversunat peste masura la adresa guvernului, ne cere sa nu-l filmam. E socialist convins, nu mai am nici un dubiu. Injura cu patima puterea de dreapta si spune ca fac foarte bine tinerii astia ca devasteaza tot, ca poate "nemernicul" de Villepin si "cainele lui", Sarkozy, isi dau demisia. Arabii nu se lasa antrenati in polemica si isi iau la revedere. Unul dintre ei ma bate prieteneste pe spate si-mi spune: "Aveti grija! Pot sa apara de oriunde, va inconjoara, distrug camera de luat vederi, va lovesc si fug. Am vazut asta cu ochii mei".

Stomacul mi se strange iar la auzul vorbelor lui, spuse pe un ton foarte ingrijorat. Cetateanul cu vederi de stanga ne urmeaza si ne arata ce sa filmam. Ne duce la tribunalul care fusese devastat si ne arata o piata in care obisnuiesc sa se reuneasca bandele. Cand incepem sa filmam se indeparteaza, spune ca el nu risca sa fie vazut cu noi. Cand un grup de tineri de culoare se apropie de noi, ne face semne disperat sa ne grabim. Asta ma scoate din ritm si ma balbai in fata camerei. Tinerii sunt din ce in ce mai aproape si sunt tentata sa abandonez filmarea si sa fug, dar aleg sa stau. Trag aer in piept si spun textul in fata camerei in timp ce sase vlajgani de culoare trec pe langa noi fara sa ne faca nimic. Rasuflu usurata si privesc in ochii disperati ai "ghidului" nostru, care da din cap a dezaprobare.

In cele din urma, ne iese in cale un taximetrist care, in schimbul a 150 de euro, este de acord sa ne duca prin toate suburbiile invecinate. E marocan si are cinci copii.

A doua noapte a fost si mai interesanta. Am incercat sa antamam din timp un taximetrist si sa negociem cu el doua ore in zonele de conflict. De la dispeceratele de taxi ni se spune ca suntem nebuni. Varianta inchirierii unei masini pica, pentru ca am obtinut permisul de o saptamana si parca nu m-as da mare chiar acum cu abilitatile mele la volan. Oprim un taximetrist pe strada si ii fac o oferta generoasa: 200 de euro. E tanar si mizez, fara succes, pe un dram de nebunie. La 23:25 am renuntat sa mai asteptam si am plecat pe jos. Am mers foarte mult, nu stiu cand am ajuns in suburbia vecina, la un moment dat am citit pe o placuta: "Arhivele Saint-Denis" si ne intrebam unul pe celalalt cand am iesit din Bobigny.

Opt echipaje de Politie, masini mici si dube trec in viteza pe langa noi, urmate de Ambulanta. Ne intelegem din priviri si o luam in aceeasi directie. Suntem mai mult decat baftosi! Echipajele se opresc cateva sute de metri mai incolo, iar din dube coboara vreo 20 de scutieri care intra intr-un bloc de locuinte. Ne apropiem si incepem sa filmam. Un ofiter vine si ne legitimeaza. Are o nedumerire: Ce cautam acolo? Nu-i ajung explicatiile si se adreseaza prin statie superiorilor. "Am doi jurnalisti romani singuri pe strada, ma tem ca nu sunt in siguranta aici". "Urca-i in masina si adu-i la comisariat, sub nici o forma sa nu ramana acolo!", i se raspunde. Nu protestez in nici un fel si urc in masina Politiei. La Comisariat suntem priviti cu usoara suspiciune: "Vrem sa stim de ce erati in acel loc la ora aia. Aveati vreun pont ca acolo se ascund rebeli?", si deaici inteleg ca asistasem la o descindere in forta. Le explic tot ce se intamplase si ne cred in cele din urma. Dupa cateva minute ne returneaza actele si camera de luat vederi si ne sfatuiesc sa ne intoarcem imediat la hotel. "N-am de gand sa bravez in nici un fel, dar e important sa-mi fac meseria. Ne permiteti sa insotim un echipaj al dumneavoastra? E singura modalitate de-a filma in deplina siguranta", i-am spus comisarului, mizand pe mutra de pustoaica dezorientata. Si mi-a spus: "Da!". Asa am ajuns in Noicy-le-Sec, la cateva minute dupa incendierea unui autoturism. Masina Politiei gonea cu viteza catre locul atacului, iar de la balcoane se aruncau oua inspre noi. Un ofiter glumeste spunand ca, pana la urma, eram mai in siguranta singuri decat impreuna cu ei.
Sursa:www.jurnalul.ro
2005-11-07 11:50:24 Postata de 2good
   
Stirile Zilei  2005-11-07 11:50:24
 
  Palatul Cotroceni
  Ministerul Sanatatii inchide spitalul de la Poiana Mare
  Un jandarm ilfovean a fost arestat pentru trafic de influenta
  UDMR propune o comisie parlamentara de ancheta in cazul MISA
  Cristi Puiu, nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film
  Talpes apara oligarhia securistilor de partid si de stat invocata de Emil Constantinescu
  Divizia B, etapa a XII-a
  Rezultate aiurea la handbal
  Ciucanii au lovit Steaua in Capitala
  Conducerea «cainilor» ignora arestatii
  Andone s-a impacat cu Rednic, Dinamo a batut la Vaslui!
  Cristi Balaj a impiedicat-o pe Steaua din drumul catre titlu
  Revolutie la Timisoara: Oli - inlaturat, Hagi - instalat, Craciunescu - ofertat
  Dezastru inainte de Mondialele de gimnastica
  «Patimile Sfantului Tommaso D’Aquino», intr-o nota comica pe scandura TNB
  Jurnal de stiri pentru persoane cu deficiente de auz
  Razboi intre scriitorii proaspat tradusi in Franta si sefii literaturii de la Bucuresti
  Exportul de bunuri se va mari cu 40%
  Traficul naval, in crestere cu 23%
  Rompetrol ieftineste doua tipuri de benzina
  Patronatele cred ca, dupa aderare, alimentele romanesti vor fi inlocuite cu cele din Uniunea Europeana
  UE impune Romaniei sa-si rezolve problema deseurilor de PET-uri
  Dupa 2007, taxele locale, majorate o data la trei ani
  Varujan Vosganian: Acordul FMI ramane valabil
  Banca Nationala arunca in mana Guvernului «cartoful» fierbinte al inflatiei
  Spatii scoase la vanzare
  Locuri de munca vacante
  Bani mai multi pentru scoli
  Intoxicati cu tariful optional, romanii nu vor scapa de restantele la intretinere
  Eugen Nicolaescu sfideaza societatea civila: Dezbatere publica cu doar o mana de persoane pentru 14 proiecte de legi
  Indolenta guvernantilor a pustiit, cel putin pentru doua zile, scolile si universitatile
  Victor Ponta: «Nu este momentul pentru alegeri anticipate»
  PSD, UDMR si PD si-au dat mana pentru Autostrada Transilvania
  «Capitanul» Traian Basescu, in campanie electorala de ziua lui de nastere
  Fostul apropiat al lui Vadim, Corneliu Ciontu, si-a facut partid marca PPE
  Stolojan crede ca Alianta PNL-PD a facut greseli
  PNL il ataca pe Basescu pentru ca nu ii schimba din posturi pe apropiatii lui Iliescu
  Ofensiva in vestul Irakului
  Esec la Summit-ul Americilor
  Alegeri in Azerbaidjan
  Iranul ia apararea Siriei
  Uniunea Europeana reia astazi negocierile pentru deblocarea bugetului comunitar
  Tony Blair, dispus la concesii asupra proiectului de Lege antiterorism
  Un fost general de politie va fi primarul Sofiei
  A zecea noapte de violente: Revolta imigrantilor a atins centrul Parisului
  Dusmanii lui Basescu au dosare penale
  Oare pe lista prezentata la Bruxelles se afla si urmatoarele cazuri de coruptie?
  Care sunt cauzele de coruptie anchetate, prezentate Comisiei Europene de la Bruxelles?
  Dosarul «Electrica» – 11 persoane cercetate pentru coruptie si prejudicierea bugetului
  Sute de credite, acordate ilegal prin BCR, Romanian International Bank si Banca Romaneasca
  Dumitru Sechelariu a fost trimis in judecata pentru luare de mita
  Marea coruptie, o afacere politica
  Uraganul Udrea
  Iordanescu, din nou campion al Asiei
  Fotbal in Europa
  Adversari Cupa UEFA - Plusuri si minusuri
  JIUL – IASI 0-2 / Chirila, pe faras
  SPORTUL – FCM BACAU 2-1 / Laude de la 'Bursuc'
  FC NATIONAL – OTELUL 3-2 / Prelungiri cu noroc
  GLORIA – RAPID 2-1 / Nimic nu este intamplator
  CFR CLUJ – STEAUA 1-0 / Palma lui Dorinel
  Divizia A - Avantaj Dinamo
  Poli Timisoara - Gica Hagi, in locul lui Olaroiu
  Show-ul erotic Dracula costa 50.000 de euro
  Antena 3 - Sinteza zilei
  Tango de noiembrie
  Liviu Ciulei, in deschiderea FNT
  Ploi slabe noaptea
  Astazi e ziua ta... – Mariana Mihut
  Amorul dupa menopauza
  Stomacul te da de gol cand minti
  Diabetul, o boala parsiva
  Symantec Mail Security Enterprise / Protectia e-mail la nivel de server
  Telecomunicatii - Stiri si muzica pe celularele romanilor
  Bill Gates
  Chemare la Jihad
  Transnistria, in colimator
  Hillary, presedinte
  Carburanti - Preturi mai mici la benzina
  Rata inflatiei se afla la limita tintei
  Fisc - Iarna ingheata datoriile Termoelectrica
  De ziua regelui - Porti deschise la Palatul Elisabeta
  Primaria Dragoiesti / Alianta PNL-PSD-PRM
  Nemultumiri liberale - Proiectul Blaga, 'o cosmetizare'
  Harghita, Covasna, Mures - PC invita la colaborare toate partidele
  Amenintarea PSD / Bechtel – Hai la tribunal, mon cher!
  Orban, despre Basescu – 'Credeam ca-i aduna si da cu napalm'
  Pierdere - S-a stins Petre Salcudeanu
  Delta Dunarii - Modificarea concesiunilor
  Disparitie - Final fericit la Dolj
  Ati vazut acest copil? - Lefter Ion Claudiu
  Greva - Scoala s-a inchis
  Secretul longevitatii unei grupari criminale
  Precedent - Focurile din Los Angeles
  O criza, doua capete
  Piromani in Germania
  Musulmani saraci si furiosi
  Revoltele din Franta
  Franta, cuprinsa de anarhie - Foc cum n-a vazut Parisul
  Ce-au fost si ce-au ajuns
  Tony Blair se da microbist inrait
  Minora fugita la discoteca
  Harry Potter vrea sex, nu bani
  Pisica milionara
  Evolutia fatului Romanitei nu afecteaza ancheta
   
  Ultimele stiri din -
Trimite Email cu aceasta stire
Tipareste Stire
Mai multe stiri din
· A venit zapada  (2005-11-19 12:12:16)
· Din nou in strada  (2005-11-18 11:40:14)
· Ministrul educatiei, Mihail Hardau, ii cearta pe judecatori ca nu cunosc legile  (2005-11-18 11:03:02)
· Greva de la Metrou continua pentru ca instanta nu s-a pronuntat  (2005-11-18 11:02:01)
· Tariceanu le cere profesorilor sa se revina la catedra  (2005-11-18 11:01:40)
· Philip Bloom, asociatul fostului presedinte al BRD, Bogdan Baltazar, a fost arestat, in SUA, pentru dare de mita  (2005-11-18 10:30:41)
· Prefect de Cluj - Avocatul proxenetei  (2005-11-17 18:26:17)
· Maria Huza si Monica Macovei se acuza reciproc pentru presiuni asupra procurorilor  (2005-11-17 17:53:12)
· Incompetenta autoritatilor a mai primit o palma. Profesorii au mai castigat trei zile de greva  (2005-11-17 17:52:42)
· Radoi: «Banii pentru salariile noastre sunt la Alstom»  (2005-11-17 17:52:09)
Parteneri media :
Jurnalul National Libertatea OnLine Ziarul care spune lucrurilor pe nume Cotidianul Gardianul
   
Wallpaper Stiri Concursuri ServiciiOnLine DownloadSoft
Sms Moka Vremea JocuriOnLine Sistemul fiscal Titrari
Mail Media Programul TV Persoane fizice Wallpaper
#irc Curs Valutar Bancuri Persoane juridice Referate
BAC 2004 Linkuri utile Muzica Noutati Retete Culinare
       PHG recomanda    Adaugari noi
Cum sa adaugi un site - Termeni de utilizare - Politica de securitate - Mail us - Publica pe acest site  FreeFind.com



© Copyright reserved by PHG SOFT- 2003-2005